Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Makaron orzo z cukinią, suszonymi pomidorami i serem kozim, sos winegret

Cukinia, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Rukola, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), ., Olej rzepakowy, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 181 kJ/282 kcal
Tłuszcz: 26,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 18,1 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 10,1 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: