Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Makaron orzo z wegańską fetą, roszponką, pomidorkami daktylowymi i pestkami dyni, pesto z zielonego groszku

Pomidorki daktylowe, Wegańska alternatywa sera feta (Woda, olej kokosowy, skrobia, sól morska, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, aromaty, ekstrakt z oliwek, witamina B12), Roszponka, Makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), Groszek zielony, Dynia pestki, Bazylia, Woda, Oliwa z oliwek (Oliwa z oliwek, olej słonecznikowy), Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Czosnek, Sól, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
650 kJ/155 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 14,0 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gluten

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: