Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.6 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Makaron rigatoni z wegańskim sosem bolońskim, mieszanka sałat z pomidorkami, sos winegret

Makaron rigatoni (Mąka z PSZENICY durum, woda), Wegańskie mięso mielone (woda, białko grochu, olej rzepakowy, błonnik (grochowy, bambusowy), naturalne aromaty, barwnik: karmel, witamina B12), Pomidorki daktylowe, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Woda, Koncentrat pomidorowy 30%, Marchew, Cebula biała, SELER naciowy, Sałata mix, Oliwa z oliwek (Oliwa z oliwek, olej słonecznikowy), Olej rzepakowy, ORZECHY NERKOWCA, Sok z cytryny, Sól, Musztarda francuska (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Syrop klonowy, Czosnek, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), Cukier, Pieprz czarny, Papryka słodka, Papryka ostra, Oregano, .

Wartość odżywcza na porcję XXL

Wartość energetyczna:
4 019 kJ/961 kcal
Tłuszcz: 41,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,9 g
Węglowodany: 106,5 g
w tym cukry: 19,6 g
Błonnik: 14,2 g
Białko: 37,8 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • orzechy
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: