Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star
  • Dairy Free

Makaron ryżowy w sosie sojowo-sezamowym z boczniakami i shiitake, omletem, marchwią, szpinakiem i szczypiorem

JAJA kurze, Woda, Boczniaki, Szpinak, Marchew, Makaron ryżowy (mąka ryżowa, sól, woda), Grzyby shittake, Szczypiorek, Olej rzepakowy, Pasta z tamaryndowca, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Sos teriyaki (zawiera SOJĘ), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Sok z cytryny, Cukier, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sól, Mąka ziemniaczana

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 325 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 16,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 28,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 16,1 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: