Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star

Makaron tubetti z sosem dyniowym alfredo i szparagami

Dynia, Szparagi, Makaron tubetti, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Woda, Szpinak baby, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Rozmaryn

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
914 kJ/219 kcal
Tłuszcz: 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 28,8 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 10,1 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: