Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star

Makaron w pikantnym sosie dyniowym z wołowiną, duszony szpinak z czosnkiem

Szpinak, Dynia, Wołowina, Makaron pełnoziarnisty (Mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), MLEKO spożywcze 2% tł., Papryka czerwona, Olej rzepakowy, Cebula biała, ORZECHY LASKOWE, Czosnek, Sól, Oliwa z oliwek, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Pieprz czarny, Gałka muszkatołowa, Papryka słodka

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
939 kJ/224 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 23,9 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 19,6 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: