Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3
-
Dairy Free
-
Less Gluten
Białkowy makaron z sosem marinara i wegańskim parmezanem, sałatka z rukolą i winegretem
Wegańska alternatywa parmezanu (Woda, skrobia, skrobia modyfikowana, olej kokosowy, sól morska, białko ryżowe, aromaty, ekstrakt z oliwek, barwnik: B-karoten, witamina B12), Makaron z ciecierzycy (mąka z ciecierzycy, woda), Olej rzepakowy, Sól, Pomidorki daktylowe, Rukola, Cebula biała, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Czosnek, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 2 094 kJ/501 kcal |
Tłuszcz: 29,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g |
Węglowodany: 42,5 g w tym cukry: 9,6 g |
Błonnik: 10,6 g |
Białko: 14,0 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- gorczyca
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.