Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Białkowy makaron z sosem marinara i wegańskim parmezanem, sałatka z rukolą i winegretem

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron z ciecierzycy (mąka z ciecierzycy, woda), Pomidorki daktylowe, Cebula biała, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Rukola, Sok z cytryny, Wegańska alternatywa parmezanu (Woda, skrobia, skrobia modyfikowana, olej kokosowy, sól morska, białko ryżowe, aromaty, ekstrakt z oliwek, barwnik: B-karoten, witamina B12), Sól, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Cukier, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
2 094 kJ/501 kcal
Tłuszcz: 29,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 42,5 g
w tym cukry: 9,6 g
Błonnik: 10,6 g
Białko: 14,0 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: