Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.33
Makaron z pesto z buraka, rukolą i serem kozim
Burak, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Oliwa z oliwek, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Czosnek, Olej rzepakowy, Nasiona słonecznika, Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Rukola, Ser kozi (MLEKO kozie, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 448 kJ/107 kcal |
Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g |
Węglowodany: 12,5 g w tym cukry: 1,8 g |
Błonnik: 1,5 g |
Białko: 4,7 g |
Sól: 0,1 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.