Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.33 Star

Makaron z pesto z buraka, rukolą i serem kozim

Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Burak, Rukola, Ser kozi (MLEKO kozie pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), Oliwa z oliwek, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Nasiona słonecznika, Sól, Olej rzepakowy, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Sok z cytryny, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
448 kJ/107 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 12,5 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: