Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Marokańska zupa z cieciorką, batatem, daktylami i limonką

Daktyle suszone (zawierają DWUTLENEK SIARKI), Papryka słodka, Ciecierzyca, Olej rzepakowy, Cebula biała, Ziele angielskie, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Papryka ostra, Kolendra, Marchew, Kolendra (nasiona), Kmin rzymski, Wywar warzywny (zawiera SELER), Cynamon, Batat, Limonka, Imbir różowy marynowany

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 278 kJ/305 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 70,8 g
w tym cukry: 36,6 g
Błonnik: 13,0 g
Białko: 10,0 g
Sól: 1,8 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: