Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13
Minichlebki z zaatarem, hummus, kolorowa papryka
Kmin rzymski, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Woda mineralna niegazowana, Ciecierzyca, Czosnek, Kiełki słonecznika, Ciasto drożdżowe (Mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże, cukier, sól), Przyprawa arabska zaatar (SEZAM, tymianek, sól, sumak), Papryka czerwona, Papryka żółta, Rzodkiewka kiszona
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 798 kJ/430 kcal |
Tłuszcz: 15,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g |
Węglowodany: 65,7 g w tym cukry: 4,4 g |
Błonnik: 7,7 g |
Białko: 17,0 g |
Sól: 1,3 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- sezam
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.