Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22 Star

Morszczuk na szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą, czarne tagliatelle z prażonymi płatkami migdała

MORSZCZUK, Szpinak, Makaron tagliatelle z atramentem z kałamarnicy (PSZENICA durum, woda, atrament z kałamarnicy (MIĘCZAKI)), Cytryna, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Pomidorki cherry żółte, Pomidorki cherry, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Olej rzepakowy, MIGDAŁY w płatkach, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 914 kJ/457 kcal
Tłuszcz: 18,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 45,7 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 36,4 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • mięczaki
  • mleko
  • orzechy
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to:
HH15