Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4 Star

Muffiny z batatów z serkiem wiejskim, sos pomidorowy z bazylią i miętą

Bazylia, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sól, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Mięta, Papryczka chili, JAJA kurze, Cebula dymka, Batat, Serek wiejski light, Nasiona słonecznika, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Proszek do pieczenia, Mak niebieski, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
436 kJ/104 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 14,3 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: