Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4 Star

Muffiny z batatów z serkiem wiejskim, sos pomidorowy z bazylią i miętą

Batat, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), JAJA kurze, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Cebula dymka, Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, Serek wiejski light, Bazylia, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Olej rzepakowy, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Nasiona słonecznika, Mak niebieski, Mięta, Czosnek, Proszek do pieczenia, Sól, Cukier, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
438 kJ/105 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 14,4 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: