Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.05
-
Dairy Free
-
Vegan
Musaka z soczewicą i wegańskim beszamelem, pieczone pomidorki, tzatziki
Oregano, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Gałka muszkatołowa, Roślinny Zamiennik Jajek (tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykori), substancja zagęszczjąca: guma guar, czarna sól himalajska Kala Namak, barwnik naturalny: karoteny roślinne), Soczewica zielona, SELER naciowy, Pieczarki, Papryka czerwona, ORZECHY WŁOSKIE, Cebula biała, Tymianek, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Papryka wędzona, Sojowa alternatywa jogurtu (woda, SOJA, cukier, cytrynian triwapnia, stabilizator: pektyny, regulator kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy, środki smakowe, sól, antyutleniacze: ekstrakty tokoferol, kwas tłuszczowy, kwas askorbinowy, witaminy: B12, D2, Kultury jogurtowe: St. Thermophilus, L. bulgaricus), Oregano, bułka tarta (Mąka PSZENNA, sól, drożdże), Bakłażan, Cukinia, Pomidorki cherry, Tymianek, Syrop klonowy, ORZECHY NERKOWCA, Ogórek zielony, Koperek, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Ziemniaki
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 672 kJ/400 kcal |
Tłuszcz: 16,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g |
Węglowodany: 53,7 g w tym cukry: 15,4 g |
Błonnik: 9,5 g |
Białko: 12,2 g |
Sól: 0,6 g |
Alergeny
- gluten
- orzechy
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.