Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.88 Star

XXX_Naleśniki bazyliowe z twarożkiem z buraka i fety, sałatka ze szpinakiem, rzodkiewką i orzechami włoskimi, sos balsamiczny

Rzodkiewka, Szpinak baby, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Bazylia, JAJA kurze, Burak, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), SER twarogowy półtłusty, ORZECHY WŁOSKIE, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Olej rzepakowy, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 028 kJ/246 kcal
Tłuszcz: 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 23,4 g
w tym cukry: 8,6 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: