Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.02
Naleśniki pełnoziarniste z pastą jajeczną i roszponką, świeże warzywa, sos koperkowy
Marchew, Kiełki rzodkiewki, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Papryka czerwona, JAJA kurze, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., JAJA kurze, MLEKO spożywcze 2% tł., Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Roszponka, Kalarepa, Koperek
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 073 kJ/256 kcal |
Tłuszcz: 10,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g |
Węglowodany: 25,4 g w tym cukry: 8,1 g |
Błonnik: 3,7 g |
Białko: 15,9 g |
Sól: 0,5 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.