Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.12
-
Less Gluten
Naleśniki z brokułami i fetą, sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
Roszponka, Kiełki słonecznika, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Pieprz czarny, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pomidorki daktylowe, Papryka żółta, Ogórek zielony, JAJA kurze, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Mąka ziemniaczana, Mąka ryżowa, Mąka kukurydziana, Koncentrat buraczkowy (Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; warzywa i ekstrakty warzywne (zawierają SELER), przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają SELER, MLEKO)), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, Brokuły, Ser typu feta (MLEKO, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję XXL
Wartość energetyczna: 3 784 kJ/904 kcal |
Tłuszcz: 61,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,5 g |
Węglowodany: 89,6 g w tym cukry: 11,9 g |
Błonnik: 12,5 g |
Białko: 20,5 g |
Sól: 3,2 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.