Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.21 Star

Omlet ze szpinakiem, fetą i sosem pomidorowym, ryż brązowy

JAJA kurze, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ryż brązowy, Szpinak, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Sól, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Czosnek, Oregano, Pieprz czarny, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 235 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 12,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 30,9 g
w tym cukry: 4,1 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 14,4 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: