Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.96 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Orzechowe klopsiki z tofu w sosie pomidorowym, puree ziemniaczano-marchewkowe, surówka z młodej kapusty

Koperek, Czosnek, Papryczka jalapeno marynowana, Sok z limonki świeżo wyciskany, Oliwa z oliwek, Ocet ryżowy (woda, ryż), Kmin rzymski, Kapusta młoda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Ziemniaki, Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Marchew, Gałka muszkatołowa, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Płatki OWSIANE bezglutenowe, Olej rzepakowy, Cebula czerwona, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka, Cebula dymka

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 333 kJ/319 kcal
Tłuszcz: 16,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 32,3 g
w tym cukry: 10,3 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 16,1 g
Sól: 3,2 g

Alergeny

  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: