Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star

Papryki faszerowane mięsem mielonym, kaszą bulgur i tymiankiem, sos tzatziki

papryka żółta 43%, farsz 32% (kurczak (pierś), pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), kasza bulgur (zawiera GLUTEN), bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, czosnek, sos worcestershire (zawiera SELER), sól, oregano, pieprz czarny, tymianek), tzatziki 15% (JOGURT naturalny 2% tł., ogórek zielony, koperek, sól, czosnek, pieprz czarny, olej rzepakowy), ser mozzarella 5% (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), roszponka 4%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
757 kJ/181 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 16,1 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 16,1 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: