Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star

Papryki faszerowane mięsem mielonym, kaszą bulgur i tymiankiem, sos tzatziki

Papryka żółta, Kurczak (pierś), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ogórek zielony, JOGURT naturalny 2% tł., Roszponka, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Olej rzepakowy, Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Koperek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, Oregano, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
822 kJ/197 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 17,8 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 17,8 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: