Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star

Papryki faszerowane mięsem mielonym, kaszą bulgur i tymiankiem, sos tzatziki

papryka żółta 41%, farsz 37% (kurczak (pierś), pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), kasza bulgur (zawiera GLUTEN), bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, czosnek, sos worcestershire (zawiera SELER), sól, oregano, pieprz czarny, tymianek), tzatziki 14% (JOGURT naturalny 2% tł., ogórek zielony, koperek, sól, czosnek, pieprz czarny, olej rzepakowy), roszponka 4%, ser mozzarella 4% (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
819 kJ/196 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 17,7 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 17,8 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: