Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18
-
Dairy Free
-
Less Gluten
Pasta bezrybna z wakame i szczypiorkiem, chleb bezglutenowy, rzodkiewka, ogórek małosolny
Chleb bezglutenowy (Woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna (proso, siemię lniane, słonecznik, chia), białko kurze (JAJA), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)), Ogórek małosolny (Ogórki, woda, sól, przyprawy), Napój sojowy (woda, SOJA, węglan wapnia, włókno lniane, sól, naturalny aromat, witaminy: D, B12), Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Ocet jabłkowy (zawiera SIARCZYNY), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Glony nori, SEZAM biały, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Rzodkiewka, Szczypiorek
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 846 kJ/202 kcal |
Tłuszcz: 10,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g |
Węglowodany: 18,1 g w tym cukry: 2,1 g |
Błonnik: 3,4 g |
Białko: 9,0 g |
Sól: 2,0 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- gorczyca
- jaja
- sezam
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.