Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.69 Star

Pasta jajeczna z koperkiem, chleb ze słonecznikiem, rzodkiewka i ogórek

pasta 31% (JAJA kurze, majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), JOGURT naturalny 2% tł., koperek, pieprz czarny, sól), chleb razowy ze słonecznikiem 25% (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, nasiona słonecznika, mąka PSZENNA, sól), ogórek zielony 22%, rzodkiewka 22%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
957 kJ/229 kcal
Tłuszcz: 14,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 16,2 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 8,9 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: