Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.12 Star

Pasta pomidorowa z ciecierzycą i soczewicą, chleb razowy; papryka, ogórek

Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), Ogórek zielony, Papryka czerwona, Ciecierzyca, Soczewica żółta, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula biała, Oliwa z oliwek, Kiełki słonecznika, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Sok z cytryny, Czosnek, Kurkuma, Natka pietruszki

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 603 kJ/383 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 68,8 g
w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 13,0 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: