Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.59 Star

Pasta ricotta e spinaci, warzywa pieczone

sos 37% (szpinak, ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ŚMIETANA 15% tł., olej rzepakowy, ser parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), sok z cytryny, czosnek, sól), makaron 32% (makaron orecchiette (Semolina z PSZENICY durum, woda), sól, olej rzepakowy), warzywa 28% (cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny), ser parmezan 2% (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), orzechy pinii 1%

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 285 kJ/786 kcal
Tłuszcz: 37,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,1 g
Węglowodany: 81,2 g
w tym cukry: 12,5 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 33,8 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: