Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.26
-
Less Gluten
-
Pasta tatarska z białej fasoli podana z chlebem bezglutenowym i warzywami
Chleb bezglutenowy (Woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna (proso, siemię lniane, słonecznik, chia), białko kurze (JAJA), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)), Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ogórek konserwowy (zawiera GORCZYCĘ), Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Fasola biała, Pieczarki marynowane (pieczarki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, marchew, mieszanka przypraw (zawiera GORCZYCĘ)), Szczypiorek, Pomidorki daktylowe, Roszponka
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 797 kJ/190 kcal |
Tłuszcz: 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g |
Węglowodany: 20,6 g w tym cukry: 1,7 g |
Błonnik: 5,7 g |
Białko: 6,9 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.