Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14 Star

Pasta tatarska z marynowanymi grzybami, chleb żytni, świeże warzywa

Fasola biała, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), Ogórek zielony, Rzodkiewka, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Pieczarki marynowane (pieczarki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, marchew, mieszanka przypraw (zawiera GORCZYCĘ)), Ogórek konserwowy (zawiera GORCZYCĘ), Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 081 kJ/258 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 35,5 g
w tym cukry: 7,0 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 8,9 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: