Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14 Star

Pasta tatarska z marynowanymi grzybami, chleb żytni, świeże warzywa

Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ogórek konserwowy (zawiera GORCZYCĘ), Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Fasola biała, Pieczarki marynowane (pieczarki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, marchew, mieszanka przypraw (zawiera GORCZYCĘ)), Szczypiorek, Ogórek zielony, Rzodkiewka

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 081 kJ/258 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 35,5 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 8,9 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: