Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14
Pasta tatarska z marynowanymi grzybami, chleb żytni, świeże warzywa
Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ogórek konserwowy (zawiera GORCZYCĘ), Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Fasola biała, Pieczarki marynowane (pieczarki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, marchew, mieszanka przypraw (zawiera GORCZYCĘ)), Szczypiorek, Ogórek zielony, Rzodkiewka
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 081 kJ/258 kcal |
Tłuszcz: 8,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g |
Węglowodany: 35,5 g w tym cukry: 1,8 g |
Błonnik: 7,7 g |
Białko: 8,9 g |
Sól: 1,1 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.