Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.12 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Pasta z ciecierzycy i soczewicy, chleb bezglutenowy; papryka, ogórek

Czarnuszka, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Natka pietruszki, Sól, Czosnek, Ciecierzyca, Olej rzepakowy, Cebula biała, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Chleb bezglutenowy (Woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna (proso, siemię lniane, słonecznik, chia), białko kurze (JAJA), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)), Oliwa z oliwek, Kurkuma, Koncentrat pomidorowy 30%, Papryka czerwona, Ogórek zielony, Kiełki słonecznika, Soczewica żółta

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
977 kJ/234 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 35,0 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • jaja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: