Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Pasta z makreli z pieczywem razowym, ogórek kiszony

ogórek kiszony 45% (ogórki, woda, przyprawy (GORCZYCA), sól), pasta 32% (makrela wędzona na ciepło (MAKRELA tusza, sól), jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), koperek, szczypiorek, sok z cytryny, pieprz czarny, sól), chleb razowy 23% (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
794 kJ/190 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 19,6 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 11,7 g
Sól: 3,3 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: