Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4
-
Dairy Free
-
Less Gluten
Pasta z pieczonego dorsza, chleb bezglutenowy z ziarnami, oliwki, marynowane cebulki
Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Roszponka, Chleb bezglutenowy z ziarnami (Skrobia PSZENNA bezglutenowa, nasiona słonecznika, siemię lniane , woda, pestki dyni, mąka z siemienia lnianego, gryka, cukier, drożdże, sól), Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Olej rzepakowy, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, DORSZ, Marchew, Szczypiorek
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 937 kJ/463 kcal |
Tłuszcz: 23,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g |
Węglowodany: 42,7 g w tym cukry: 5,4 g |
Błonnik: 6,9 g |
Białko: 18,3 g |
Sól: 2,0 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gorczyca
- jaja
- ryby i produkty pochodne
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.