Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star

Pasta z sera feta z suszonymi pomidorami i rozmarynem, świeże warzywa, oliwki kalamata, bagietka graham

Rukola, Rozmaryn, Półbagietka z mąką graham (Mąka PSZENNA graham 1850, mąka PSZENNA 500, woda, drożdże, cukier, sól, SEZAM), Ogórek zielony, Oliwki zielone, Oliwki kalamata (Oliwki, olej rzepakowy, woda, sól, kwas octowy (ocet)), JOGURT naturalny 2% tł., Pieprz czarny, Ser śmietankowy (MLEKO pasteryzowane, ŚMIETANKA), Tymianek, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Pomidorki daktylowe

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 820 kJ/435 kcal
Tłuszcz: 30,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,5 g
Węglowodany: 33,5 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 19,8 g
Sól: 2,7 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: