Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Pasta z twarogu i wędzonej makreli, chleb razowy, świeże warzywa

pasta 39% (SER twarogowy półtłusty, makrela wędzona na ciepło (MAKRELA tusza, sól), majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), szczypiorek, sok z cytryny, koperek, natka pietruszki, pieprz czarny, sól), chleb razowy 27% (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), marchew 18%, ogórek zielony 12%, cebula 3% (cebula biała, olej rzepakowy)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 019 kJ/483 kcal
Tłuszcz: 21,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 53,8 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 25,4 g
Sól: 3,1 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: