Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.33 Star

Pasztet jajeczno-pieczarkowy, sos majonezowy z koperkiem, chleb razowy, ogórek kiszony, papryka

Chleb Razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), JAJA kurze, Czosnek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Szczypiorek, Pieczarki, JAJA kurze, Koperek, Sól, Ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy (GORCZYCA), sól), Śmietana 18% tłuszczu (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Majeranek, Kurkuma, Cebula biała, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Papryka czerwona, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 017 kJ/482 kcal
Tłuszcz: 24,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Węglowodany: 48,3 g
w tym cukry: 6,7 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 22,2 g
Sól: 3,5 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: