Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.33
Pasztet jajeczno-pieczarkowy, sos majonezowy z koperkiem, chleb razowy, ogórek kiszony, papryka
Chleb Razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), JAJA kurze, Czosnek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Szczypiorek, Pieczarki, JAJA kurze, Koperek, Sól, Ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy (GORCZYCA), sól), Śmietana 18% tłuszczu (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Majeranek, Kurkuma, Cebula biała, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Papryka czerwona, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych)
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 017 kJ/482 kcal |
Tłuszcz: 24,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g |
Węglowodany: 48,3 g w tym cukry: 6,7 g |
Błonnik: 7,2 g |
Białko: 22,2 g |
Sól: 3,5 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.