Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star

Pasztet warzywny podany z sosem tatarskim i chlebem żytnim

Papryka czerwona, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Szpinak, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Marchew, JAJA kurze, Roszponka, Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Kasza jaglana, Dynia pestki, Cebula biała, Pietruszka, JOGURT naturalny 2% tł., Olej rzepakowy, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Kiełki lucerny, Cebula czerwona, Szczypiorek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, Majeranek, Papryka słodka

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 569 kJ/375 kcal
Tłuszcz: 18,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 43,8 g
w tym cukry: 10,3 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 8,9 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: