Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36
Pasztet warzywny podany z sosem tatarskim i chlebem żytnim
Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Papryka słodka, Pietruszka, JAJA kurze, Marchew, Kasza jaglana, Dynia pestki, Cebula biała, Tymianek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, Olej rzepakowy, Papryka czerwona, Majeranek, Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Szczypiorek, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Pieprz czarny, Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Cebula czerwona, Roszponka, Szpinak
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 570 kJ/375 kcal |
Tłuszcz: 18,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g |
Węglowodany: 43,8 g w tym cukry: 10,3 g |
Błonnik: 7,1 g |
Białko: 8,9 g |
Sól: 1,6 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.