Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star

Pasztet warzywny podany z sosem tatarskim i chlebem żytnim

Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Papryka słodka, Pietruszka, JAJA kurze, Marchew, Kasza jaglana, Dynia pestki, Cebula biała, Tymianek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, Olej rzepakowy, Papryka czerwona, Majeranek, Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Szczypiorek, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Pieprz czarny, Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Cebula czerwona, Roszponka, Szpinak

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 570 kJ/375 kcal
Tłuszcz: 18,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 43,8 g
w tym cukry: 10,3 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 8,9 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: