Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.62 Star

Pełnoziarniste spaghetti bolognese z mozzarellą

Ser mozzarella (MLEKO, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Marchew, Wieprzowina, SELER naciowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Oregano, Koncentrat pomidorowy 30%, Bazylia, Czosnek, Cukier, Cebula biała, Sól, Olej rzepakowy, Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista, woda), Wołowina

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 432 kJ/581 kcal
Tłuszcz: 25,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
Węglowodany: 47,4 g
w tym cukry: 7,3 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 40,7 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: