Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4
Pieczeń ryżowa ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami, dip z ogórków kiszonych
Szpinak baby, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Szpinak, SELER naciowy, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Pieczarka, Czosnek, Cebula biała, Rozmaryn, Olej rzepakowy, JAJA kurze, Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), ŚMIETANA 15% tł., Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Sól, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Ser śmietankowy (MLEKO pasteryzowane, ŚMIETANKA), Pieprz czarny, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Ryż brązowy
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 873 kJ/448 kcal |
Tłuszcz: 32,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,5 g |
Węglowodany: 28,3 g w tym cukry: 6,8 g |
Błonnik: 7,4 g |
Białko: 23,9 g |
Sól: 2,2 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gorczyca
- jaja
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.