Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16
-
Less Gluten
Pieczeń rzymska z jajkiem, puree ziemniaczane, ogórek kiszony
Kiełki słonecznika, Olej rzepakowy, Koperek, ŚMIETANA 15% tł., Mąka ziemniaczana, Wywar warzywny (zawiera SELER), Ziemniaki, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO 82% tł., JAJA kurze, Czosnek, Cebula biała, Ogórek kiszony, Wieprzowina, Sól, Pieprz czarny, Majeranek, Gałka muszkatołowa, Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), JAJA kurze, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Kminek, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Natka pietruszki
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 912 kJ/457 kcal |
Tłuszcz: 27,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g |
Węglowodany: 27,9 g w tym cukry: 2,9 g |
Błonnik: 3,6 g |
Białko: 26,3 g |
Sól: 3,2 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.