Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38
-
Dairy Free
-
Less Gluten
Pieczony burger z ciecierzycy i batata z tahiną, ajwar, pieczone ziemniaki z kuminem i kurkumą, surówka porowa
Koncentrat pomidorowy 30%, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Kurkuma, Kmin rzymski, surówka porowa (kapusta biała (64%), por (10%), jabłko (5%), majonez (15%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], marchew, cukier trzcinowy, sól, pieprz, ekstrakt przypraw), Nasiona słonecznika, Natka pietruszki, JAJA kurze, Dynia pestki, Ciecierzyca, Batat, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Oliwa z oliwek, Papryka czerwona, Czosnek, Olej rzepakowy, Cebula biała, Bakłażan, Sól, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Pieprz czarny, Papryka słodka, Ziemniaki
Wartość odżywcza na porcję XXL
Wartość energetyczna: 3 705 kJ/886 kcal |
Tłuszcz: 35,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g |
Węglowodany: 121,8 g w tym cukry: 18,9 g |
Błonnik: 22,3 g |
Białko: 32,3 g |
Sól: 2,0 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- sezam
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.