Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Pierś kurczaka z suszoną szynką na puree z batatów, sałatka z kaparami i sosem pomarańczowo-bazyliowym

Kurczak (pierś), Marchew, Batat, Ziemniaki, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Szynka szwarcwaldzka, Sok pomarańczowy, Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Olej rzepakowy, Sałata mix, ., Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Bazylia, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 604 kJ/622 kcal
Tłuszcz: 30,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 40,1 g
w tym cukry: 14,9 g
Błonnik: 10,0 g
Białko: 47,7 g
Sól: 4,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: