Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.42 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Pierś z kurczaka w kremowym sosie z bobem, marchewką i koperkiem, ryż jaśminowy, buraczki

ryż 27% (ryż jaśminowy, sól), burak 26% (burak, pieprz czarny, sól, olej rzepakowy), sos 23% (bób, woda, ŚMIETANA 15% tł., sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), cebula czerwona, marchew, SELER korzeniowy, marchew, pietruszka, por, MASŁO 82% tł., koperek, sól, czosnek, pieprz czarny, majeranek), kurczak 23% (pierś kurczaka, cukier, imbir, kmin rzymski, kolendra, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek, olej rzepakowy, woda), koperek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 848 kJ/442 kcal
Tłuszcz: 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 62,0 g
w tym cukry: 12,7 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 37,6 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: