Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Less Gluten

Pizza 4 sery na spodzie z kalafiora z rukolą, sos pomidorowy

Kalafior, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), JAJA kurze, Mąka kukurydziana, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Rukola, Cebula biała, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Ser ricotta (Serwatka z MLEKA, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
844 kJ/202 kcal
Tłuszcz: 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
Węglowodany: 15,4 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 11,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: