Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Pizza batatowa z sosem pomidorowym, szpinakiem, cukinią i mozzarellą

Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Cukier, Kmin rzymski, Koncentrat pomidorowy 30%, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Oregano, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sól, Mąka PSZENNA, Olej rzepakowy, Proszek do pieczenia, Batat, Cukinia, Szpinak, Rukola

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 647 kJ/394 kcal
Tłuszcz: 14,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 54,8 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 11,6 g
Sól: 1,8 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: