Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.43 Star

Pizza ze szparagami, cukinią i ricottą

Ciasto drożdżowe (Mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże, cukier, sól), Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Szparagi, Cukinia, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Rukola, Pieprz czarny, Rozmaryn, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 721 kJ/411 kcal
Tłuszcz: 19,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,3 g
Węglowodany: 43,5 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 19,2 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: