Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i natką pietruszki
Natka pietruszki, Szczypiorek, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), ŚMIETANA 15% tł., Pieczarka, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), MASŁO 82% tł., Ziemniaki, JAJA kurze, Olej rzepakowy, Cebula biała, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Mąka ziemniaczana, Mąka kukurydziana
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 854 kJ/443 kcal |
Tłuszcz: 26,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,8 g |
Węglowodany: 40,1 g w tym cukry: 4,1 g |
Błonnik: 7,0 g |
Białko: 12,8 g |
Sól: 1,1 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.