Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.61 Star

Placuszki dyniowe, twarożek waniliowy, sos z owoców leśnych

SER twarogowy półtłusty, JAJA kurze, Dynia, Mąka ORKISZOWA, Serek homogenizowany waniliowy (MLEKO, ŚMIETANKA, cukier, skrobia kukurydziana, aromat, pokruszona laska wanilii 0,02%, barwnik: karoteny, kultury bakterii), JOGURT naturalny 2% tł., Truskawki, Maliny, Jagody, Ksylitol, Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 059 kJ/492 kcal
Tłuszcz: 17,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
Węglowodany: 63,4 g
w tym cukry: 17,8 g
Błonnik: 7,6 g
Białko: 24,4 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: