Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13
Placuszki pełnoziarniste z szynką z twarożkiem podane z warzywami
Marchew, Ser mozzarella (MLEKO, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Koperek, SER twarogowy półtłusty, Szynka z indyka (zawiera SELER i SOJĘ), JAJA kurze, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Sól, Sok z cytryny, Soda oczyszczona, Proszek do pieczenia, Dynia pestki, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Mąka ORKISZOWA, JOGURT naturalny 2% tł., Papryka czerwona, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Nasiona słonecznika, Szczypiorek
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 126 kJ/269 kcal |
Tłuszcz: 11,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g |
Węglowodany: 25,8 g w tym cukry: 5,3 g |
Błonnik: 3,8 g |
Białko: 18,4 g |
Sól: 1,2 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.