Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star

Placuszki pełnoziarniste z szynką z twarożkiem podane z warzywami

Papryka czerwona, Marchew, JOGURT naturalny 2% tł., Mąka PSZENNA pełnoziarnista, JAJA kurze, SER twarogowy półtłusty, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Szynka z indyka (zawiera SELER i SOJĘ), Nasiona słonecznika, Dynia pestki, Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona, Koperek, Szczypiorek, Pieprz czarny, Sól, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 120 kJ/268 kcal
Tłuszcz: 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
Węglowodany: 25,9 g
w tym cukry: 5,3 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 18,3 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: