Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29
Placuszki z żurawiną podane z musem jabłkowo-orzechowym
Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Sok z cytryny, Woda mineralna niegazowana, jabłko, Cukier, Kefir 2% tłuszczu (MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Olej rzepakowy, Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona, JAJA kurze, Żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 998 kJ/239 kcal |
Tłuszcz: 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g |
Węglowodany: 35,7 g w tym cukry: 13,1 g |
Błonnik: 4,0 g |
Białko: 8,6 g |
Sól: 0,3 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- jaja
- mleko
- orzeszki ziemne i produkty pochodne
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.