Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.27 Star

Placuszki warzywne z żółtym serem podane z sosem jogurtowo-ziołowym i warzywami

Pomidorki daktylowe, Brokuł, JAJA kurze, Cukinia, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Marchew, JOGURT naturalny 2% tł., Mąka kukurydziana, Mąka PSZENNA, Roszponka, Szczypiorek, Cebula biała, Olej rzepakowy, Bazylia, Natka pietruszki, Sól, Pieprz czarny, Czosnek, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 088 kJ/260 kcal
Tłuszcz: 11,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 27,6 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 13,4 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: