Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.11 Star
  • Less Gluten

Placuszki z kalarepy i marchewki, sos pomidorowy

Kalarepa, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Marchew, Cebula biała, Mąka z ciecierzycy, JAJA kurze, MLEKO spożywcze 2% tł., Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Czosnek, Natka pietruszki, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
549 kJ/131 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 16,3 g
w tym cukry: 7,4 g
Błonnik: 5,7 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: