Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Plastry indyka z orzechami i sosem grzybowym

Indyk, Grzyby (maślak zwyczajny (Suillus luteus) (30%), boczniaki (Pleurotus ostreatus) (30%), shitake (Lentinus edodes, zawiera naturalnie występujące SIARCZYNY) (25%), łuskwiak (Pholiota mutabilis) (15%)), Woda, Olej rzepakowy, ŚMIETANA 15% tł., ORZECHY WŁOSKIE, Rukola, Cebula biała, Sól, Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), Papryka słodka, Cukier, Kolendra, Imbir, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Mąka ziemniaczana, Czosnek, Pieprz czarny, Tymianek, Kmin rzymski, MASŁO 82% tł.

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
619 kJ/148 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 2,7 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 22,4 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: