Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.2 Star

Polędwica z dorsza w sosie śmietankowym ze szparagami, ryż dziki, grillowane warzywa

DORSZ polędwica, Szparagi, Cukinia, Papryka czerwona, Papryka żółta, Ryż dziki, Cytryna, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Woda, Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), SELER korzeniowy, Cebula biała, Marchew, Pietruszka, Por, Sól, Olej rzepakowy, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz czarny, Majeranek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 406 kJ/336 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 40,7 g
w tym cukry: 6,3 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 26,2 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: