Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.54 Star

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z sosem grzybowym, kopytka, mizeria

Ogórek zielony, Kopytka ziemniaczane (ziemniak gotowany, mąka PSZENNA, JAJA), Wieprzowina, polędwica, Grzyby (maślak zwyczajny (Suillus luteus) (30%), boczniaki (Pleurotus ostreatus) (30%), shitake (Lentinus edodes, zawiera naturalnie występujące SIARCZYNY) (25%), łuskwiak (Pholiota mutabilis) (15%)), Ciasto francuskie (zawiera MLEKO i GLUTEN), Woda, ŚMIETANA 15% tł., Śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Cebula biała, Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), Szczypiorek, Sól, JAJA kurze, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Olej rzepakowy, Mąka ziemniaczana, Pieprz czarny, MASŁO 82% tł., Czosnek, Tymianek, Oregano

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 157 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 8,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 36,4 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 12,7 g
Sól: 1,8 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: