Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.57 Star

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z sosem grzybowym, kopytka, mizeria

Kopytka ziemniaczane (ziemniak gotowany, mąka PSZENNA, JAJA), Mąka ziemniaczana, Śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Grzyby, Czosnek, Tymianek, Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), ŚMIETANA 15% tł., MASŁO 82% tł., Cebula biała, Olej rzepakowy, Wieprzowina, polędwica, Oregano, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JAJA kurze, Ciasto francuskie (zawiera MLEKO i GLUTEN), Ogórek zielony, Pieprz czarny, Sól, Szczypiorek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 161 kJ/278 kcal
Tłuszcz: 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 36,5 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 12,7 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: