Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.54 Star

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z sosem grzybowym, kopytka, mizeria

ogórki 39% (ogórek zielony, pieprz czarny, sól), kopytka ziemniaczane 27% (ziemniak gotowany, mąka PSZENNA, JAJA), sos 16% (grzyby (maślak zwyczajny, boczniaki, shitake (zawiera SIARCZYNY), łuskwiak), ŚMIETANA 15% tł., woda, cebula biała, sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), czosnek, mąka ziemniaczana, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), sól, MASŁO 82% tł., pieprz czarny, sól, tymianek, olej rzepakowy), polędwiczka wieprzowa 14% (wieprzowina, polędwica, ciasto francuskie (zawiera MLEKO i GLUTEN), JAJA kurze, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), olej rzepakowy, oregano, pieprz czarny, sól), sos 4% (śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), sól, pieprz czarny), szczypiorek 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 158 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 8,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 36,5 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 12,7 g
Sól: 1,8 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: